Jadłospis

JADŁOSPIS OD 23-11-2020 do 27-11-2020

23-11-2020 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE : kanapki z pieczywa mieszanego ( żytnie+ słonecznikowe) masło, szynkowa drobiowa na liściu sałaty z dodatkiem pomidora , kawa zbożowa na mleku , herbata alergeny 1,7,11 po śniadaniu cząstki banana
OBIAD:
Zupa: z ogórkowa z ziemniakami ( kurczak, ogórek kiszony , marchewka ,por, pietruszka, seler, ziemniaki, koper, liść laurowy, ziele angielskie) alergeny 7,9,10
II danie- kluski na parze z polewą truskawkową ( mąka ,jaja, mleko, drożdże, truskawki)kompot wieloowocowy alergeny 1,3,7
PODWIECZOREK: kanapki : masło, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z dzikiej róży alergeny – 1,7

24 -11 -2020 WTOREK
ŚNIADANIE : musli z owocami suszonymi na mleku ,pieczywo mieszane ,masło, ser żółty, herbata Rooibos alergeny- 1,7,11 po śniadaniu słupki marchewki do schrupania
OBIAD
Zupa; selerowa z makaronem (kurczak, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, śmietana, makaron) alergeny 1,7,9,10
II danie- klopsiki w sosie pomidorowym, surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i białą fasolą, ryż paraboliczny , kompot wieloowocowy alergeny-1,11
PODWIECZOREK: talerzyk owoców ( melon, mandarynka ) słomka ptysiowa – alergeny 1,3,5,7

25 -11 -2020 ŚRODA
ŚNIADANIE :kanapki z pieczywa mieszanego ( żytnie+ razowe) masło ,wędlina, pomidor, szczypiorek kawa zbożowa na mleku , herbata Rooibos alergeny 1,7,11 po śniadaniu cząstki jabłka
OBIAD
Zupa: krupnik z kasz mieszanych z ziemniakami (kasza pęczak, kasza bulgur, kurczak, marchewka, pietruszka, por, seler, ziemniaki) -alergeny 9,10
II danie –racuszki bananowo marchewkowe ( maka, jaja, mleko, banan, marchewka), kompot wieloowocowy alergeny 1,3,7
Podwieczorek; kisiel wiśniowy (skrobia ziemniaczana, woda, wiśnie mrożone, cukier trzcinowy) chałka
alergeny – 1,3,7

26-11-2020 CZWARTEK
ŚNIADANIE: płatki ryżowe na mleku ,pieczywo, masło, mus jabłkowy , herbata rumiankowa alergeny 1,7 po śniadaniu cząstki rzodkiewki do schrupania
OBIAD
zupa: szczawiowa z jajkiem i ziemniakami (szczaw, jaja, seler, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, śmietana) alergeny – 1,3,7,9,10
II danie : kasza jęczmienna ,gulasz mięsny, buraczki zasmażane , kompot wieloowocowy alergeny – 1
PODWIECZOREK : banan alergeny – 0

27-11-2020 PIĄTEK
ŚNIADANIE :kanapki z pieczywa mieszanego ( żytnie+ graham) masło, pasztet z kurczaka z dodatkiem ogórka kiszonego , kawa zbożowa na mleku, herbata Rooibos, alergeny 1,7,10 po śniadaniu cząstki mandarynki
OBIAD
zupa: pomidorowa z ryżem ( kurczak, ryż, marchewka, pietruszka, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, koncentrat pomidorowy, śmietana) alergeny 7, 9,10
II danie: filet rybny duszony w ziołach , surówka z kapusty kiszonej z marchewką ,jabłkiem i natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem , kompot wieloowocowy alergeny – 4,
Podwieczorek: winogrono, paluch kukurydziany alergeny 0

 Woda do picia dla dzieci dostępna na bieżąco 

Alergeny zgodnie załącznikiem na podstawie informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu , mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z POWODU BRAKU DOSTAWY ODPOWIEDNIEGO TOWARU

lista alergenów do pobrania