Jadłospis

JADŁOSPIS od 21-09-2020 do 25-09-202

21- 09 – 2020 PONIEDZIAŁEK ŚNIADANIE kanapki z pieczywa mieszanego(żytnie+ słonecznikowy) masło,szynka drobiowa na sałacie zielonej z pomidorem, kawa zbożowa na mleku, herbata rooibos  alergeny 1,7,11  po śniadaniu cząstki śliwki

OBIAD zupa– ogórkowa z ziemniakami ( kurczak, ogórek kiszony, włoszczyzna, śmietana, ziemniaki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie)  alergeny 7, 9,10

II danie- kluski na parze z sosem truskawkowym (mąka, jaja, mleko, drożdże, truskawki, cukier  trzcinowy ) kompot wieloowocowy alergeny 1,3,7

PODWIECZOREK-  jabłko, biszkopty  alergeny 1,3

22-09-2020 WTOREK ŚNIADANIE Kasza jaglana na mleku , pieczywo z masłem, pasta z sera białego z dodatkiem papryki i szczypiorku ) herbata z dzikiej róży alergeny- 1,7  po śniadaniu kalarepa do schrupania

OBIAD zupa :cebulowa z grzankami ( cebula, kurczak, grzanki, włoszczyzna, śmietana, liść laurowy, ziele angielskie )  alergeny 1,7,9,10

II danie- :gołąbki zawinięte w liść białej kapusty w sosie pomidorowym, mizeria na kwaśno, ziemniaki z koperkiem kompot wieloowocowy alergeny 10

PODWIECZOREK- kisiel wiśniowy ( mąka ziemniaczana, wiśnie mrożone, cukier trzcinowy, woda) chałka ,  alergeny 1,3

23-09-2020 ŚRODA ŚNIADANIE kanapki z pieczywa mieszanego ( żytnie+ graham) masło, pasztet z kurczaka z dodatkiem ogórka kiszonego,  kawa zbożowa na mleku , herbata rumiankowa  alergeny 1,7 po śniadaniu cząstki mandarynki

OBIAD zupa– dyniowa z ryżem ( dynia, kurczak, włoszczyzna, ryż, śmietana, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk )  alergeny 7,9,10

II danie- filet rybny duszony w ziołach , surówka colesław( biała kapusta, marchewka, jogurt naturalny, jabłko ) ziemniaki z dodatkiem koperku, kompot wieloowocowy alergeny 4,7

PODWIECZOREK  – banan alergeny 0

24-09-2020 CZWARTEK   ŚNIADANIE Płatki ryżowe  na mleku , pieczywo mieszane( pszenne, graham) masło, mus jabłkowy, herbata Rooibos  alergeny 1,3,7 po śniadaniu rzodkiewka do schrupania

OBIAD zupa: kalafiorowa z ziemniakami ( kurczak, kalafior, włoszczyzna, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana, lubczyk    alergeny 7,9,10

II danie : gulasz , kasza bulgur, duszona marchewka z groszkiem zielonym, kompot wieloowocowy alergeny – 1

PODWIECZOREK  napój mleczny z owoców leśnych ( kefir, mleko, jagoda, malina, cukier trzcinowy, świeża mięta) bułka cynamonowa  alergeny 1,3,7

25-09-2020 PIĄTEK  ŚNIADANIE kanapki z pieczywa mieszanego ( żytnie+ graham) masło, jajecznica z dodatkiem szczypiorku, dodatek pomidor, kawa zbożowa na mleku , herbata  alergeny 1,3,7

 po śniadaniu cząstki jabłka

OBIAD zupa: kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami ( kapusta kiszona, wędlina, włoszczyzna, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki) alergeny 9,10

II danie: leczo drobiowo warzywne ( filet z kurczaka, cukinia, fasolka szparagowa ,papryka kolorowa), ryż paraboliczny , kompot wieloowocowy alergeny

PODWIECZOREK  – talerzyk owocowców ( winogrono, banan ) rurka waflowa  alergeny 1,3,7

 Woda do picia dla dzieci dostępna na bieżąco 

Alergeny zgodnie załącznikiem na podstawie informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu , mleka łącznie z laktozą, jaj , soi , orzechów , selera i gorczycy

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z POWODU BRAKU DOSTAWY ODPOWIEDNIEGO TOWARU

lista alergenów do pobrania